בית הארחה גלבוע

בית הארחה בגלבוע

 

בית הארחה גלבוע, המלונית במושב גדעונה אשר הוקמה  ב 2006.

זה היה סוג של חלום של ההורים שלי לבנות מלון דרכים, אירופאי, אינטימי, קטן ומשפחתי - בגלבוע.

אנו קיימים מ 2006, אנו מלונית המיועדת לקבוצות חברים, קבוצות משפחות, חגיגת ימי הולדת לסבתא, לבן דוד, בר מצווה, בת מצווה. יש פה מקום לחגיגות אירועים של 100 אנשים.

המשפחה הקמנו את המקום ללא עזרה חיצונית. אנו עובדים במקום בהתחלה כמשפחה, אמא שלי היתה אחראית על ארוחות בוקר, אבא שלי היה המארח, אני ואחי דאגנו לנקות, לסדר ולארגן.

היום זה רק אני כי כל השאר מצאו לעצמם תחומים אחרים. אני זאת שמתפעלת את העסק ודואגת להכל.

אנו נמצאים בגדעונה, מושב שבמקור הוא מושב קהילתי של פועלים. במקור היו 30 משפחות, עכשיו אנו מתקרבים ל 120 בגלל ההרחבה אשר הביאה משפחות צעירות מהאזור ומשפרי דיור.

חדר בעלות 450 שקלים ללילה כוללת ארוחת בוקר.

 

לגבי החדרים, יש לנו סך הכל 12 חדרים, אחד נמצא בקרקע, הוא יותר מתאים לזוג עם ילדים כי יש בחדר, חדר אחד הוא חדר שינה והחדר השני יש בו שתי מיטות קומותיים ובאמצע יש אמבטיה.

בקומת הכניסה יש שני חדרים עם אמבטיה ונוף לעמק ועוד שני חדרים להר עם אמבטיה, קומה שניה היא זהה לקומה הראשונה.

בגג יש סוויטות גג, ג'קוזי במרפסת, חדר שינה, מקלחת ועוד חדר קטן שבאמצע יש מן מקום ישיבה כזה, מבואה פינת ישיבה סטייל מיני סלון כזה, זה בבניין הראשון.

 

בניין השני יש שני חדרים, אחד מהם הוא חדר נורא גדול עם מקלחת ומיטת קומותיים והשני הוא חדר יותר סטנדרטי, יותר רגיל, יותר דומה לחדרים בבניין הראשון שיש בו מקלחת.

לשני החדרים הנפרדים יש מרפסת קטנה שאפשר גם לשבת בה בחוץ.

צ'ק אין בשעה 14.00 וצ'ק אאוט בשעה 12.00

 

בית הארחה בגלבוע - אוכל

 

יש מישהי במושב שמכינה אוכל ואפשר להזמין ממנה בטלפון. היא מכינה במטבח הפרטי שלה.

שלושה סוגים ,בשר, דגים או צמחוני שאפשר להזמין אצלה ואז בעצם היא מכינה, מביאה את זה לפה וזה מחכה לכם פה.

ישנו בית קפה שלא נמצא במושב גדעונה, זה ביזרעאל, נקרא הקפה של נעמי, הם עובדים בכל יום מהשעה עשר בבוקר ועד ארבע אחר הצהריים וניתן להזמין אצלהם אוכל ולהגיע לקחת בטייק אווי. בשעות מוגדרות מראש ויש לתאם לפני ההגעה.

ישנו מקום נוסף אשר אינו מקבל ילדים, מסעדת גורמה עד עשרה אנשים, משהו קטן מצומצם ואיכותי.

יש מקומות נוספים שפתוחים כן בשבועות שאפשר לאסוף מהם אוכל בטייק אווי בעפולה, יש כמה מסעדות מעטות שפתוחות.

באופן רשמי החל מלפני שבועות המסעדות תהיינה פתוחות אבל רוב האזור פה הוא שומר שבת, לא פותח בשבת.

יש גם אותה בחורה במושב שמכינה אוכל היא גם מוכרת קובנה וג'חנון אם זה משהו. היא מוכרת סיר של קובנה וסיר של ג'חנון וזה גם משהו שאפשר להזמין ולהגיע לקחת.

יש עדיין בעייתיות בגלל מצב מגיפת קורונה היות ומסעדות רבות עדיין לא פתחו באופן רשמי את מטבחיהן.

בעפולה עצמה רוב המסעדות בכל מקרה בשבת סגורות אז אולי אפשר לגשת לנצרת, הם סיימו את הצום וגם ניתן להגיע לשם. זה לא רחוק מאד, משהו כמו עשרים דקות נסיעה מאצלנו.

אצלנו ישנו מטבח משותף עם כל האבזור, כל שעליכם להביא מזון ולבשל לעצמכם.

ניתן להזמין סיר עם קילו ג'חנון בצק שיש לאפותו לילה לפני. כמו גם סיר של קובנה חצי אפוי שיש להכניסו לתנור.

הבשלנית שלנו שומרת מסורת ולכן הקדימו לבצע הזמנות עד ליום שישי בשעה 12.00.

היא מכינה אוכל מעולה, היא החלה לפני זמן מעט. את הקובנה טעמתי והיא טעימה להפליא.

את יכולה לתאם אתה והיא צריכה לדעת מראש הכל וצריכה להכין את המזון לפני הגעתכם למלונית.

 

בית הארחה בגלבוע - מבנה חדרים

 


לקוחה:    שלום.

רוני:    וברכה.

לקוחה:    הגעתי לבית הארחה בגלבוע?

רוני:    מלונית בין הרים, מדברת רוני.

לקוחה:    בין הרים. רציתי לבדוק קודם כל אם יש לכם מקום ל 15 לשלושה מבוגרים.

רוני:    15 זה אמצע שבוע.

לקוחה:    כן.

רוני:    כן. יש לנו מקום.

לקוחה:    כמה עולה חדר?

רוני:    מחיר לזוג עם ארוחת בוקר הוא 450 שקלים.

לקוחה:    אנחנו שלושה.

רוני:    שלושה מבוגרים או זוג עם ילד?

לקוחה:    שלושה מבוגרים.

רוני:    מיטה זוגית וספה נפתחת זה בסדר או שאתם צריכים שלוש מיטות?

לקוחה:    עדיף שלוש מיטות, שיהיה,

רוני:    שלוש מיטות זה שני חדרים.

לקוחה:    שני חדרים?

רוני:    נכון. החדרים שלנו הם חדרים זוגיים.

לקוחה:    אם זה מיטה זוגית עם ספה נפתחת אז מה זה?

רוני:    המחיר הוא 550.

לקוחה:    550. וזה כולל ארוחת בוקר.

רוני:    נכון.

לקוחה:    עכשיו, יש אופציה לביטול בחינם או איך זה הולך?

רוני:    התשלום הוא במקום אך אם קרה משהו או יש צורך בבידוד אנחנו מבינים. 

לקוחה:    יש לנו חתונה ליד ואם בסופו של דבר יש סגר ולא יהיה אז אין צורך שנבוא, את מבינה?

רוני:    כן, הבנתי, בעקרון אני מתחשבת בסיטואציות כאלה.

לקוחה:    אוקיי, תודה, אני אחזור אלייך.

רוני:    תודה.